Lahjoittaminen

Lahjoituksilla turvaamme korkeatasoisen taidekoulutuksen ja -tutkimuksen kehittymisen Suomessa. 

Lahjoittamalla voit vaikuttaa

Taiteilijoilla, taiteella ja sen menetelmillä on vahva yhteiskunnallinen merkitys ja tehtävä. Taide kuuluu kaikille. 

 

Taideyliopistolla on vastuu kulttuurin ja yhteiskunnan elinvoimaisuuden vaalimisesta ja kehittämisestä kansallisesti. Lahjoittamalla voit osaltasi lisätä taiteen vaikuttavuutta ja edistää luovien alojen kasvua.

 

Taideyliopistolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2018/450 ja kaikessa toiminnassa noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja normistoa. Toimintaamme ohjaavat
varainhankinnan eettiset periaatteet.

 

Näin lahjoitat

Voit lahjoittaa Taideyliopiston koulutuksen, tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan kehittämiseen yleisesti. Lahjoituksen voi osoittaa myös tietyn taiteen alan koulutuksen kehittämiseen.

 

Alta löydät lisätietoja eri lahjoitustavoista.

 

Kaikista vähintään 850 euron suuruisista lahjoituksista tulee toimittaa lahjakirja. Ole yhteydessä meihin, niin kerromme lisää.

 

Haluatko mukaan, kun musiikki palaa R-talolle?

Haluatko mukaan, kun musiikki palaa R-talolle?

Tästä talosta musiikin huipulle jo vuodesta 1931

Yksi tämän vuoden erityisistä ilonaiheista on muutto takaisin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian alkuperäisiin tiloihin Pohjoisella Rautatiekadulla, niin kutsuttuun R-taloon. Sibelius-Akatemia palaa takaisin 1930-luvulla rakennettuun kotiinsa syyslukukauden alussa, jonka jälkeen akatemiaa palvelevat kolme kampusta: Musiikkitalo, Nervanderinkadulla sijaitseva N-talo ja R-talo.

R-talon historiaan kuuluu olennaisesti tukemisen perinne, sillä osa rakennuskuluista katettiin valtakunnallisten arpajaisten ja muiden lahjoituksien avulla. Perinteitä kunnioittaaksemme haluamme tarjota tukijoillemme mahdollisuuden olla nytkin osa Sibelius-Akatemian historiaa.

Tutustu R-taloon katsomalla Sibelius-Akatemian esittelyfilmi vuodelta 1946.


Miksi lahjoittaa?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia lukeutuu maailman musiikin kouluttajien kärkikastiin ja haluamme jatkaa tällä polulla myös tulevaisuudessa. Valtion yliopistoille tarjoama tuki on viime vuosina merkittävästi pienentynyt ja sen tähden tukenne on meille ensisijaisen arvokasta.

Toimintamme ja tilojemme kehitys on koulutuksen kannalta tärkeää. Lahjoittamalla olet tukemassa:

  • kansainvälisesti kilpailukykyisen ja arvostetun musiikkikoulutuksen jatkuvuutta Suomessa

  • kansainvälisen oppimisympäristön kehittämistä

  • musiikin tutkimuksen merkittävyyden kasvattamista

  • yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämistä

  • alumnisuhteiden jatkuvuutta.


Kaiverra nimesi musiikin lähtöalustaan

Ensimmäisistä vähintään 1000 euron lahjoituksista nimeämme kiitokseksi R-talon konserttisalin tuolin lahjoittajan tai hänen toivomansa henkilön mukaan. Mahdollisuuksia nimetä tuoleja on rajattu määrä. Lahjoittaneet tulevat saamaan myös VIP-kutsun R-talon avajaisiin. Suurlahjoittajilla on myös mahdollisuus vaikuttaa R-talon urkusalin, kamarimusiikkisalin tai konserttisalin nimeämiseen.

Voit tukea lahjoittamalla Taideyliopiston tilille Fl83 5000 0120 4056 09, OKOYFIHH. Viitenumero: 98850. Kaikista vähintään 850 euron suuruisista lahjoituksista teemme lahjakirjan. Ole yhteydessä meihin, niin kerromme lisää.

 

Taideyliopistolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2018/450 ja kaikessa toiminnassa noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja normistoa.

 

Taideyliopisto toimii tulevaisuudessa Helsingissä kahdella kampuksella. Kuvataiteen, teatterin ja tanssin opetus on tulevaisuudessa pääosin Sörnäisten kampuksella, jonne Taideyliopisto rakentaa parhaillaan uudistilaa. Musiikin opetus keskittyy puolestaan kehittyvällä Töölön kampukselle, joka muodostuu Musiikkitalosta, Nervanderinkadun toimipisteestä sekä Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitsevasta Sibelius-Akatemian vanhasta päärakennuksesta, joka palautetaan peruskorjauksessa alkuperäiseen loistoonsa. Taideyliopiston kampuksilla on noin 2 100 musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin opiskelijaa ja yliopistossa työskentelee satoja opettajia ja tutkijoita.

Lahjoituksen verovähennysoikeus

Lahjoituksen verovähennysoikeus

Yhteisöjen ja yritysten tekemä 850 - 250 000 euron suuruinen lahjoitus on vähennyskelpoinen verotuksessa. Luonnollinen henkilö ja kuolinpesä voivat vähentää ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 500.000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on kohdistettu tukemaan tieteen tai taiteen edistämistä.

 

Edellytyksenä on, että lahjoitus on tehty Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle. Lahjoitusvähennyksellä pyritään edistämään yliopistojen ja korkeakoulujen yksityistä rahoitusta. (vero.fi)

Testamenttilahjoitus on lahja jälkipolville

Testamenttilahjoitus on lahja jälkipolville

Testamenttilahjoituksen voi osoittaa Taideyliopiston tukisäätiöille, joiden tarkoituksena on tukea yliopiston toimintaedellytyksiä ja opiskelijoita. Sitoudumme kunnioittamaan lahjoittajan testamentissa määriteltyä tahtoa. 

 

Kerromme mielellämme lisää mahdollisuuksista tukea taidemaailmaa.

 

Testamenttilahjoitus yliopistolle on veroton. Perintö- ja lahjaverolain (PerVL) 2 §:n mukaan perintö- tai lahjaveroa ei suoriteta sellaisesta omaisuudesta, joka on testamentilla tai lahjalla annettu esimerkiksi opetuslaitokselle. Yliopistoja ja ammattikorkeakouluja pidetään PerVL 2 §:ssä tarkoitettuina opetuslaitoksina, eivätkä ne näin ollen ole perintö- tai lahjaverovelvollisia.

Merkkipäivälahjoitus taiteelle

Merkkipäivälahjoitus taiteelle

Lahjoittaminen voi myös olla keino juhlistaa tärkeää saavutusta, juhlapäivää tai tapahtumaa.Lahjoitukset ohjataan Taideyliopiston tukisäätiölle, jonka tarkoituksena on tukea yliopiston toimintaedellytyksiä ja opiskelijoita. Lahjoituksen voi osoittaa myös tietyn taiteen alan koulutuksen kehittämiseen.

Nimikkorahasto kertoo sitoutumisesta koulutuksen kehittämiseen

Nimikkorahasto kertoo sitoutumisesta koulutuksen kehittämiseen

Testamenttilahjoituksen varoille on mahdollista perustaa tukisäätiön sisällä myös kohdennettu nimikkorahasto, jonka avulla tuetaan lahjoittajan toivomaa taiteenalaa. Nimikkorahaston perustamisen vähimmäissumma on 500.000.

Taideyliopiston tukisäätiöt

Taideyliopiston tukisäätiöt

Tukisäätiöt ottavat vastaan esimerkiksi merkkipäivälahjoituksia ja testamentteja.


Taideyliopiston tukisäätiö avustaa ja tukee Taideyliopistoa ja sen akatemioita, niiden toimintaedellytyksiä ja opiskelijoita.

 

Sibelius-Akatemian tukisäätiö tukee Sibelius-Akatemiaa taloudellisesti apurahoin ja avustuksin.

 

Lisätietoja: 

Anni Pokki
Taideyliopiston tukisäätiön asiamies
Sibelius-Akatemian tukisäätiön asiamies
050 476 6961, anni.pokki@uniarts.fi

Yhteystiedot

Marja-Leena Pétas-Arjava

Erikoissuunnittelija  
050 308 5749, marja-leena.petas-arjava@uniarts.fi
Yritys- ja säätiöyhteistyö, lahjoittaminen, kv-varainhankinta.

 

Soili Sirenne
Asiantuntija
050 475 1767, soili.sirenne@uniarts.fi
tapahtumien kehittäminen, tapahtumayhteistyö.

 

Johanna Tirri
Kumppanuuksien asiantuntija
050 513 9684, johanna.tirri@uniarts.fi
Yritys- ja säätiöyhteistyö, lahjoittaminen, alumnisuhteet.

 

Anni Pokki
Kumppanuuksien asiantuntija
Taideyliopiston tukisäätiön asiamies
Sibelius-Akatemian tukisäätiön asiamies
050 476 6961, anni.pokki@uniarts.fi
 

Eveliina Olsson
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
050 598 6492, eveliina.olsson@uniarts.fi

 

Jari Perkiömäki
Rehtori
jari.perkiomaki@uniarts.fi

 

Etsitkö esiintyjää tapahtumaasi?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ohjelmatoimisto Primo välittää musiikkielämyksiä yrityksille ja yhteisöille. Yksityistilaisuuksiin voi tilata esiintyjän Taideyliopiston ylioppilaskunnan keikkavälityksen kautta.